•  

  Assess your view. Opt in for a Glaucoma detection visit

  It is important to see your eye doctor regularly so that glaucoma can be diagnosed and treated before long-term visual loss occurs

 •  

  De Beste Specialisten

   

 

Oogartsen praktijk/Cabinet d’ophtalmologie Zaventem

 
Ons medisch kabinet gespecialiseerd in oogheelkunde is gevestigd in Zaventem, nabij Brussel en de nationale luchthaven, wat ons gemakkelijk toegankelijk maakt.
Ons doel is om onze patiënten de beste zorgen te bieden dankzij onze ervaring, onze topuitrusting op vlak van technologie en het comfort van ons kabinet.

We zijn allen gepassioneerde beoefenaars van ons beroep en wij willen u vooral helpen om uw ogen gezond te houden.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info of voor een afspraak, wij zullen u heel graag voldoening schenken.

Ons motto is? For your eyes only…

The oogartsZaventem team.

 

Onze diensten

 
StaaroperatieOoglidcorrectieOpsporen van glaucoom (groene staar)Behandeling van glaucoomOogonderzoek
eye examinationStaar of cataract is de vertroebeling van de kristallijne lens die meestal verschijnt met de leeftijd (vanaf 50 jaar). Gewoonlijk transparant is de kristallijne lens een lens die een belangrijke rol speelt in de overdracht van het beeld aan de hersenen. Als ze ondoorzichtig wordt, gaat het beeld er niet meer door en wordt het zicht steeds vager.

Dit probleem kan niet gecorrigeerd worden door het dragen van een bril en vereist een operatie die erin bestaat om de ondoorzichtig geworden kristallijne lens te vervangen. Deze operatie is één van de meest courante die tegenwoordig wordt toegepast.

De ontwikkeling van de operatietechnieken zorgt ervoor dat het mogelijk is om geen bril meer nodig te hebben na een cataractoperatie. Inderdaad, de implantatie van een nieuwe kristallijne lens maakt het mogelijk om bepaalde visuele gebreken zoals bijziendheid, verziendheid, enz. te corrigeren.

Wacht niet tot staar uw zicht vermindert tot een stadium dat het uw dagelijks leven hindert. Laat uw ogen regelmatig onderzoeken door een oogarts en houd uw zicht in goede conditie.

The day after the surgeryEen ooglidcorrectie, ook wel lifting van de oogleden of een lifting van de blik genoemd, is een operatie die erin bestaat om het teveel aan huid van de bovenste oogleden te verwijderen en/of het weefsel van de onderste oogleden opnieuw aan te spannen, hierdoor wordt het volume van de wallen onder de ogen verminderd. Merk op dat een ooglidcorrectie geen effect heeft op kraaienpootjes noch op de donkere kringen (toch niet wat de kleur betreft)

Deze operatie wordt uitgevoerd om esthetische redenen maar kan in bepaalde gevallen ook het zicht verbeteren. Inderdaad, bij bepaalde oudere mensen zakken de bovenste oogleden wat het zicht belemmert: een ooglidcorrectie door de overtollige huid weg te nemen vergroot hun gezichtsveld.

Laat de wallen onder ogen wegnemen en krijg een frissere en jongere blik dankzij de ooglidcorrectie, die wij uitvoeren in ons kabinet.

Stop Glaucoma Texts on Pale Bare HandHet is moeilijk om te vermoeden dat men lijdt aan een glaucoom (groene staar) want het is een pijnloze en progressieve oogziekte: het gezichtsveld van de ziekte vermindert langzaam zodanig dat men er zich pas bewust van wordt in een vergevorderd stadium van de ziekte. Door het verlies van het gezichtsveld dat niet kan hersteld worden, is het heel belangrijk om de glaucoom zo snel mogelijk te detecteren.

Uw ogen regelmatig door een oogarts laten onderzoeken is de beste manier om een glaucoom te detecteren, vooral als u één of meer van onderstaande factoren ondervindt:

– u bent ouder dan 40 jaar,

– één of meerdere familieleden zijn getroffen geweest door een glaucoom

– u hebt een abnormaal hoge oogdruk,

– u lijdt aan diabetes, of had een oogblessure in het verleden…

Om een glaucoom op te sporen is het belangrijk om de druk aan de binnenkant van het oog te meten want té hoge druk is één van de tekenen die erop wijst. Het is het doel van tonometrie, die volledig pijnloos en zonder gevaren is. Na het vormen van een druppel verdoving in ieder oog, plaatst de oogarts een lichtgevende conus voor een oog, daarna het andere om de oogdruk te controleren.

Vergeet niet: het vroegtijdig ontdekken is de enige manier om uw zicht gezond te houden, weg van de rampzalige gevolgen van glaucoom.

stopglaucoma2De behandeling van glaucoom bestaat er vooral in om de ziekte te stoppen want, helaas, verloren delen van het gezichtsveld zijn onomkeerbaar. U moet in gedachten houden dat glaucoom een progressieve ziekte is waarvan men niet geneest. Dit is de reden waarom een patiënt bij wie glaucoom werd gedetecteerd zijn ganse leven zal worden opgevolgd, zelfs na een operatie.

Elke patiënt krijgt een behandeling aangepast aan zijn/haar geval die eventueel verschillende technieken zal combineren. Er bestaan drie manieren om glaucoom te behandelen:

– door dagelijks en op vaste tijden oogdruppels in het oog te doen,

– door laserbehandeling, die het mogelijk maakt om de oogdruk te doen dalen zonder chirurgische ingreep. Het zal de oogdruppels verlichten maar het effect is slechts tijdelijk (2 tot 3 jaren),

-door chirurgie onder plaatselijke verdoving : oftewel diepe trabeculectomie (= niet-performante trabéculectomie).

Het doel is om het teveel aan oogkamerwater, verantwoordelijk voor de verhoogde intra-oculaire druk, weg te doen vloeien.

Oogartsen praktij/Cabinet d'ophtalmologieEen regelmatig oogonderzoek is belangrijk om uw zicht te evalueren (en eventueel te corrigeren) maar ook om een gezondheidsprobleem vast te stellen dat uw gezichtsvermogen mogelijks onomkeerbaar kan beschadigen (glaucoom, staar..),

Vooraleer over te gaan tot een operatie, voeren wij een compleet en uitgebreid onderzoek van het zicht uit maar ook van de patiënt om niets aan het toeval over te laten.

Onze artsen

 

Our doctors and our technology at your service

 
Dr. Sayeh Pourjavan

Dr. Sayeh Pourjavan

Ophtalmologist
Dr. Cristina Marinescu

Dr. Cristina Marinescu

Ophtalmologist
Dr. Pieter Boghossian

Dr. Pieter Boghossian

Ophtalmologist
Dr Langlois

Dr Langlois

Ophtalmologist
Mrs Joëlle Vanderhulst

Mrs Joëlle Vanderhulst

Secretary

Contacteer ons / Maak een afspraak

 

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  Ons adres : J.F. Kennedy Plein 1 A 1, 1930 Zaventem

  Bel ons : +32 (0)2 721 0777

  Email : info@oogartszaventem.be

  Maak een afspraak in de online agenda

  Waar we zijn

  Share